Horní menu

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Město > Hlášení rozhlasu > Hlášení - středa 20.03.2024

Hlášení - středa 20.03.2024



Informace MěÚ Štěpánov

 

V neděli 24. března Vás zveme do kina ve Štěpánově na americkou dobrodružnou komedii Barbie. Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo nejste Ken. Film Vám nabídneme v neděli ve třech různých časech. První promítání tohoto snímku bude v 10 hodin dopoledne, dále pak v 15 hodin a poslední promítání začne v neděli v 18 hodin. Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

 

Informujeme občany, že proběhne první, mimořádný svoz biodpadu. Ulice a uličky, které bývají obsluhovány malým svozovým vozem budou svezeny ve středu 20. března, zbytek města  potom ve čtvrtek 21. března.

 

V sobotu 23. března od 19 hodin Vás zveme do kina ve Štěpánově na koncert Františka Nedvěda mladšího. Během tohoto unikátního projektu Vás František Nedvěd provede vznikem a vývojem tvorby svého strýce Jana Nedvěda a táty Františka. V sobotu večer zazní nejkrásnější „Nedvědovky“, ale také písničky, které nikdy nevyšly. Vstupné je 350 Kč a začínáme v 19 hodin.

 

Klub seniorů Štěpánov pořádá v sobotu 4. května 2024 od 14 hodin v sále sokolovny 15. Kloboukový bál. Bohatá tombola i občerstvení je zajištěno. K tanci a poslechu zahrají manželé Hesovi. Vstupné je 80 Kč a vstupenky si můžete rezervovat na telefonu 776 285 842. Na Vaši účast se těší senioři ze Štěpánova.

 

Základní škola Štěpánov pořádá v pondělí 8. dubna 2024 od 10 do 17 hodin zápis do 1. ročníku. Zapisovat se budou děti narozené od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018 a děti, které mají povolený odklad školní docházky do 31. 8. 2024. S sebou je potřeba přinést rodný list dítěte a občanský průkaz zákonného zástupce.

 

Rodinné centrum Ententýna Vás ve čtvrtek 21. března vás zve od 15 do 18 hodin opět do areálu chovatelů na SWAP jarního a letního oblečení, obuvi a doplňků pro dospělé, nově pokojových rostlin a kuchyňských potřeb. Na tyto výměnné bazárky přinášejte věci v dobrém stavu a v takové kvalitě, v jaké byste si jiné rádi odnesli. Pokud nemáte nic na výměnu, nevadí, přijďte si také vybrat cokoliv, co vám padne do oka. Vstupné je 50 Kč. Více informací naleznete na letácích.

 

Klub českých turistů Zelenáči Svésedlice srdečně zve v sobotu 23. března na zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji, které se tentokrát koná ve Svésedlicích. Start je od 7:00 do 11:00. Snídaně je zdarma. Startovné je 70 Kč a při včasné registraci 40 Kč. Odměnou bude radost z pohybu, chvilka romantiky v přírodě, krásný zalaminovaný pamětní list, medaile a sladkost. Na místě bude možné zakoupení různých turistických suvenýrů, nálepek, známek. Občerstvení zajištěno. Jedna z našich kontrol bude v pivovaru a restauraci TVARG, kde si budete moci zakoupit různé druhy tvarůžků a místní pivo. Rozhledna Božka v Přáslavicích bude otevřena.

 

Restaurace Sokolovna si Vás dovoluje pozvat ve dnech 29. a 30. března na řízkové hody a srnčí gulášek a daňčí svíčkovou. V nabídce bude řízek kančí, daňčí, pravý vídeňský z telecí kýty, smažená vepřová krkovice na česneku a v neposlední řadě béčí kule. Na tuto akci je nutná rezervace na telefonu 603 244 784, nebo osobně v restauraci. Těší se na Vás personál Sokolovny.

 

Fotbalisti TJ Štěpánov zvou své fanoušky a příznivce na další domácí mistrovské utkání, které se uskuteční v sobotu 23. března od 15 hodin a soupeřem bude tým z Přáslavic. Věříme, že opět přijdete v hojném počtu povzbudit náš tým. Fotbalisti za vaši podporu děkují.

 

Také v dubnu budete mít možnost využít zdarma služby právníka Advokátní kanceláře Ritter-Šťastný. Na schůzku s právníkem je nutné se objednat na telefonu 585 386 482. Nejbližší právní poradenství se uskuteční ve středu 17. dubna od 15 do 17 hodin v kanceláři č. 6 v 1. patře MěÚ Štěpánov.

 

Dětská lékařka MUDr. Anna Polzerová oznamuje občanům, že v pátek 22. března nebude z důvodu dovolené ordinovat. V akutních případech zastupuje dětské oddělení nemocnice Šternberk.

 

Farma Gazda Bohumín bude prodávat: nosné kuřice a chovné kohouty v ceně 250 Kč za kus, krmivo pro slepice, vitamíny a doplňky pro drůbež. Drůbež je možné objednat v pracovní dny od 7 do 14 hodin na číslech: 602 715 811 nebo 730 89 79 79. Prodej se uskuteční ve čtvrtek 21. března v 8:10 před restaurací Sokolovna.