Horní menu

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Město > Hlášení rozhlasu > Hlášení - středa 13.03.2024

Hlášení - středa 13.03.2024



Informace MěÚ Štěpánov

 

Vinařství Holánek přijede v sobotu s pojízdnou vinotékou. Tento týden přiveze polosladkou BIO Pálavu za 180 Kč (běžně 250 Kč) a suché Rulandské šedé jen za 140 Kč (běžně 180 Kč). Přiveze také velikonoční balíčky šesti vín se zvýhodněním 25 % ve dvou variantách: sladší za 825 Kč a sušší za 845 Kč. Vinotéka bude stát od 15:35 - 15:50 před obchodem Hruška.

 

Knihovna Štěpánov Vás zve na Inspirativní povídání s Věrou Svozilovou o tom, jak získat krok za krokem svou energii zpět. Akce s názvem Žena ve své síle ANEB KDE JI ZTRÁCÍME se bude konat v pondělí 18. března od 16:30 hodin v místní knihovně na Hutích, v budově u kostela sv. Barbory v bývalé mateřské škole.

 

Restaurace Sokolovna Vás zve na Josefovské posezení. V sobotu 16. března se na Vás těší od 19 hodin DJ Krbec a personál Sokolovny.

 

V neděli 17. března Vás zveme na pohádku z kuchyně štěpánovského ochotnického divadelního souboru STĚK. Od 15 hodin na sále sokolovny se můžete těšit na pohádkový příběh o neobyčejném přátelství s názvem Čert na baterky. Kouzelné jeviště se těší na plné hlediště, všichni jste srdečně zváni.

 

Také v březnu budete mít možnost využít zdarma služby právníka Advokátní kanceláře Ritter-Šťastný. Na schůzku s právníkem je nutné se objednat na telefonu 585 386 482. Nejbližší právní poradenství se uskuteční ve středu 20. března od 15 do 17 hodin v kanceláři č. 6 v 1. patře MěÚ Štěpánov.

 

Fotbalisti TJ Štěpánov zvou své fanoušky a příznivce na první mistrovské utkání mužů, které se uskuteční v sobotu 16.3. od 14.30 a soupeřem nám bude tým ze Šumvaldu. Dále zveme fanoušky v případě dobrého počasí na fotbal i v neděli 17.3. od 14.00, kdy se utká dorost TJ Štěpánov  s muži Sokola Hnojice. Těšíme se na vaši účast. Fotbalisti TJ Štěpánov".

 

Informujeme občany, že v příštím týdnu proběhne první, mimořádný svoz biodpadu. Ulice a uličky, které bývají obsluhovány malým svozovým vozem budou svezeny ve středu 20.03., zbytek města  potom ve čtvrtek 21.03.

 

V pátek 15. března, v rámci divadelních pátků, Vás zveme do kina ve Štěpánově na záznam představení z brněnského divadla Husa na provázku. Těšit se můžete na divadelní adaptaci posledního románu Franze Kafky AMERIKA. Bude vám představen obraz moderní doby očima 16letého chlapce v podání skvělého Martina Donutila. Začínáme v 19 hodin a těšíme se na Vaši návštěvu.

 

V sobotu 16. března od 16:00 hodin Vás zveme do kina ve Štěpánově na animovanou dobrodružnou komedii Trollové 3. V sobotu v podvečer uvedeme od 18 hodin francouzskou dobrodružnou komedii Kočka a pes: Šílené dobrodružství.

   

Firma  KOHAPLANT, spol. s r.o., prodejce ovocných dřevin oznamuje, že v našem městě uskuteční prodej ovocných stromků různých druhů a odrůd, vypěstovaných z bezvirózního materiálu pro jarní výsadbu. Prodávat se budou tyto druhy a odrůdy ovocných dřevin: meruňky, jabloně, broskve, švestky, hrušky, třešně srdcovky, rybíz, angrešt, rúže, ringle, borůvky, ostružiny, kiwi, vinná réva, amelanchier, tayberry, lísky, moruše, vlašský ořech, nektarinky,  osvědčené odrůdy vynikající chuti, nenáročné na pěstování. Speciální zakořeňovací hnojivo za 50 Kč. Kořeny jsou ošetřeny disperzním gelem proti vysychání. Všechny rostliny se budou prodávat za jednotnou  cenu 215 Kč. Prodej se uskuteční ve čtvrtek 14. března od 14 hodin před nákupním střediskem Hruška.             

 

Klub seniorů Štěpánov pořádá v sobotu 4. května 2024 od 14 hodin v sále sokolovny 15. Kloboukový bál. Bohatá tombola i občerstvení je zajištěno. K tanci a poslechu zahrají manželé Hesovi. Vstupné je 80 Kč a vstupenky si můžete rezervovat na telefonu 776 285 842. Na Vaši účast se těší senioři ze Štěpánova.

 

Základní škola Štěpánov pořádá v pondělí 8. dubna 2024 od 10 do 17 hodin zápis do 1. ročníku. Zapisovat se budou děti narozené od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018 a děti, které mají povolený odklad školní docházky do 31. 8. 2024. S sebou je potřeba přinést rodný list dítěte a občanský průkaz zákonného zástupce.

 

Rodinné centrum Ententýna pořádá v úterý 19. března od 15 do 18 hodin v areálu chovatelů SWAP jarního a letního dětského oblečení, obuvi, hraček a potřeb pro malé i velké děti. Ve čtvrtek 21. března vás zveme od 15 do 18 hodin opět do areálu chovatelů na SWAP jarního a letního oblečení, obuvi a doplňků pro dospělé, nově pokojových rostlin a kuchyňských potřeb. Na tyto výměnné bazárky přinášejte věci v dobrém stavu a v takové kvalitě, v jaké byste si jiné rádi odnesli. Pokud nemáte nic na výměnu, nevadí, přijďte si také vybrat cokoliv, co vám padne do oka. Vstupné je 50 Kč. Více informací naleznete na letácích.

 

Klub českých turistů Zelenáči Svésedlice srdečně zve v sobotu 23. března na zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji, které se tentokrát koná ve Svésedlicích. Start je od 7:00 do 11:00. Snídaně je zdarma. Startovné je 70 Kč a při včasné registraci 40 Kč. Odměnou bude radost z pohybu, chvilka romantiky v přírodě, krásný zalaminovaný pamětní list, medaile a sladkost. Na místě bude možné zakoupení různých turistických suvenýrů, nálepek, známek. Občerstvení zajištěno. Jedna z našich kontrol bude v pivovaru a restauraci TVARG, kde si budete moci zakoupit různé druhy tvarůžků a místní pivo. Rozhledna Božka v Přáslavicích bude otevřena.

 

Ve čtvrtek od 11:20 do 11:40 u nákupního střediska Hruška bude firma z Jižní Moravy prodávat: brambory, cibuli, sadbové brambory, česnek, hrušky, jablka, zelí, květák, kapustu, další ovoce a zeleninu, fazole, čerstvá vejce 2,90 Kč za kus, med, ovocná vína, nakládanou zeleninu, korbáčiky, bonbóny a čokolády. Možnost rozvozu lze domluvit na telefonním čísle 736 127 257.

 

Pan Libor Svoboda pořádá od března pohodové a revoluční kurzy Angličtiny a Španělštiny. Naučte se za pár týdnů to, co se Vám nepodařilo za několik let ve škole. Naučte se bez strachu komunikovat díky efektivní zrychlené metodě. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky, věčné začátečníky i mírně pokročilé všech věkových kategorií. Bližší informace získáte na mailu info@liborsvoboda.cz

 

Knihovna Štěpánov oznamuje, že z důvodu nemoci přednášející se zítřejší přednáška Žena ve své síle nekoná. Termín akce se přesouvá na pondělí 18. 3. 2024. Za případné komplikace se omlouváme a těšíme se na Vás.

 

Klub seniorů Štěpánov Vás srdečně zve na Velikonoční výstavu, která se bude konat od čtvrtka 14. března do neděle 17. března. Ve čtvrtek a v pátek od 9 do 17 hodin a o víkendu od 10 do 17 hodin. Výstava se uskuteční v areálu chovatelů ve Štěpánově. Děti si budou moci vyzkoušet svoji kreativní zručnost a vyrobený velikonoční dekor si ponechat. Těšíme se na Vás, senioři Štěpánov.